Om Giro

När Giro Pizzeria först öppnade sina dörrar i april 2015 var restaurangen ett resultat av ett genuint samarbete baserat på likasinnade värderingar mellan Nobis Hospitality Group och en av världens äldsta pizzerior Da Michele. Michele Condurro öppnade sin första pizzeria 1906. År 1930 flyttades restaurangen till den lokal som fortfarande huserar Da Michele idag. I fem generationer har familjen Condurro skapat pizza på det sätt som Michele förespråkade, endast två typer av pizza: Marinara och Margherita.

På Giro Pizzeria tog vi fram ett koncept som bestod av en lika stor bit Da Michele som av Nobis och skapade pizzor som efterföljer traditionen av en speciell jäsningsteknik, konstruktion och hantering av ugnen tillsammans med bagare från Da Michele. Idag har vi våra egna bagare men vi bakar fortfarande pizzor på traditionellt napolitanskt vis som vi lärt oss av Da Michele. De klassiska pizzorna finns kvar tillsammans med våra egna pizzor i en fin balans mellan tradition och nytänk.

Giro har en tydlig vision att skapa äkta napolitansk pizza på den högsta nivån. Vi vill lyfta fram det kulturarv som pizzan är grundat ifrån. Tillsammans med traditioner har vi tagit fram ett eget koncept som består av modernitet och inspirationer. Detta gör vi tillsammans med ett team av Napoletanska Pizzaiolos, noggrant utvalda råvaror importerade från Italien och ett anpassat dryckessortiment.

En liten historia

Pizza är en maträtt som överlevt sen medeltiden, men då beskrevs den endast som en ätbar tallrik. Pizzan som den ser ut idag började ta form i slutet på 1800-talet.

Hitta hit

Så hittar du till Giro pizzeria